Bereikbaarheid en veiligheid in uw woning!

Het wek- en waarschuwingssysteem is een hulpmiddel voor slechthorenden en doven. Gebeurt het wel eens dat u de deurbel niet hoort? Of hoort u het rinkelen van de telefoon niet altijd? En nog belangrijker; wordt u op tijd gewaarschuwd bij brand?

Het wek- en waarschuwingssysteem vertaalt akoestische signalen naar een zichtbaar of voelbaar signaal. U mag zelf kiezen voor een flits- of trilontvanger.
’s Nachts waarschuwt de wekker u met een trilsignaal. Met deze draadloze oplossingen mist u geen enkel signaal meer!

Bent u slechthorend of doof? Dan krijgt u een wek- en waarschuwingssysteem vergoed vanuit de basisverzekering als u voldoet aan de vergoedingsregels van uw zorgverzekeraar.

Vul het aanvraagformulier in en wij regelen een wek- en waarschuwingssysteem voor u. Er wordt contact met u opgenomen om het gewenste systeem bij u thuis te installeren.

Algemene informatie over de vergoeding

Het wek- en waarschuwingssysteem wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Om het wek- en waarschuwingssysteem vergoed te krijgen, dienen wij te beschikken over een audiogram met eventueel een voorschrift van een KNO-arts of audioloog. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Waar moet u aan voldoen om vergoeding te krijgen voor een wek- en waarschuwingssysteem?

  • Een gemiddeld gehoorverlies vanaf 35 dB aan tenminste één oor (bij 1000, 2000 en 4000 Hz)
  • Indien nodig een functioneel voorschrift van een KNO-arts of audioloog.
  • Een audiogram dat niet ouder is dan 1 jaar (behalve voor CZ verzekerden geldt dat het audiogram niet ouder mag zijn dan 9 maanden en voor Zorg & Zekerheid verzekerden geldt dat het audiogram niet ouder mag zijn dan 6 maanden).

Pakketsamenstelling

Hearsolutions Standaard

– Rookmelder
– Deurbelzender
– Telefoonzender
– Flits- of trilontvanger (evt. mogelijkheid tot signalering op smartphone)
– Wekker

Hearsolutions Uitbreiding

– Babyfoonzender
– IBell-2
– Gateway

MCS Standaard

– Deurbelzender
– Telefoonzender
– Rookmelder
– Flits- of trilontvanger
– Wekker

MSC Uitbreiding

– Draagbare ontvanger
– Babyfoon
– Zendontvanger mobiele telefoon

De inhoud van het pakket is afhankelijk van de zorgverzekering. Afhankelijk van uw woonsituatie kunnen er meerdere deurbelzenders vergoed worden. Het bouwbesluit is leidend voor het aantal rookmelders. En voor ouders met kinderen wordt ook een babyfoonzender vergoed. Het pakket mag op kosten van de
klant worden uitgebreid met diverse aanvullende hulpmiddelen. Na deze aanvraag wordt er ook contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak. Wanneer de monteur u bezoekt, worden de pakketten besproken.